Kamperen met je kids

De tent opzetten, een slaapcabine delen en ’s nachts met een rol wc papier onder je arm op zoek naar het toilet. Kamperen is op eerste gezicht niet een activiteit die je met je kinderen wilt uitvoeren. Maar waarom is kamperen met je kinderen nou juist wél een goed idee?

Ze leren de natuur te waarderen. Tijdens het kamperen kom je erachter hoe de natuur in elkaar steekt. Je maakt kennis met de prikkende planten, enge beestjes en barre weersomstandigheden. Maar tegelijkertijd leren ze ook hoe mooi een zonsondergang kan zijn, wat de natuur ons allemaal te bieden heeft, hoe gezellig een kampvuur is en hoe gaaf het is om één te zijn met de natuur.

Het is goedkoop. Laten we realistisch blijven, kamperen kan vrij goedkoop zijn. Met een klein budget het maximale uit je vakantie halen kan bijvoorbeeld door middel van kamperen zonder al te veel luxe. En zonder die luxe is het soms improviseren, maar wel uitdagend!

Ze kunnen de dingen thuis meer waarderen. Terug thuis, waar een grote koelkast is, een schoon toilet, warme deken en een droog, zacht bed. Toch wel fijn in vergelijking met de harde vloer van de tent en ‘s nachts naar het toilet in het donker.

Ze leren innovatief te zijn. Tijdens een kampeertrip zal je veel creatieve oplossingen moeten bedenken voor alledaagse dingen. Als ze de kans krijgen, vinden kinderen het vaak heel leuk om zelf dingen uit te vogelen. Ook een mooie kans om je kinderen iets te leren, zelf een vuurtje maken bijvoorbeeld. Lekker primitief!

Ze kunnen makkelijk vriendjes maken op een camping. In een hotel maak je minder snel contact, iedereen is op zichzelf. Op de camping of kampeerplaats is dat een totaal andere wereld! Er is geen computer of spelcomputer om je mee te vermaken dus zullen kinderen veelal elkaar moeten vermaken. Het minimalistische brengt kinderen al gauw samen!

Kortom, behalve dat het goed is voor de teambuilding van de familie zijn er genoeg redenen om eens de camping te bezoeken met het gezin. Op ardoer.com hebben we de leukste campings in Nederland voor je verzameld, waag jij je er deze zomer aan?