Samen inpakken

Wil je je kind alvast betrekken bij de aanstaande vakantie? Dat kan!

Natuurlijk zorg jij als ouder ervoor dat de belangrijke en onmisbare spullen mee gaan op vakantie. Maar zoals geen ander zal je ook weten dat kinderen graag betrokken willen worden. Laat je kind daarom meehelpen met inpakken. Of nog leuker: geef je kind een eigen tas of koffer waarin hij zelf mag weten wat er mee gaat!

Begin allereerst met de tas of koffer. Misschien heb je nog een oude weekendtas van jezelf, maar wanneer deze propvol speelgoed zit zal je kind deze waarschijnlijk zelf niet meer kunnen tillen. Een beter idee is dus het aanschaffen van een kinderkoffer met een vrolijke print en in een handzaam formaat. Zo’n kinderkoffer is natuurlijk ook handig voor logeerpartijtjes!

Kies een rustig moment uit om samen met je kind de koffer in te pakken. Doe dit niet te lang, maar ook zeker niet te kort voor de vakantie. Laat je kind kiezen welke spelletjes, knuffels en poppen er mee moeten. Je kind zal hiermee meteen leren keuzes te maken: het speelgoed moet immers wel in de tas of koffer passen en niet alles kan mee!

Wanneer je kind de inhoud heeft gekozen is het tijd om de tas te sluiten en deze bij de rest van de vakantiespullen te voegen. Houd als ouder natuurlijk wel het overzicht. Het is niet verstandig om de lievelingsknuffel al in de koffer te stoppen, terwijl er nog een paar nachten geslapen moeten worden! Ook is niet elk speelgoed geschikt voor op vakantie, bijvoorbeeld omdat het kwetsbaar is of werkt op batterijen en daarmee luide geluiden produceert. Wanneer je als ouder het idee hebt dat je kind een belangrijk stuk speelgoed mist, pak het dan alsnog zelf in. Misschien zal je kind er tijdens de vakantie niet om vragen, maar je kunt beter voorbereid zijn dan dat het straks huilen is!