Top 10 vakantiespeelgoed

Top 10 vakantiespeelgoed

De zomervakantie van 2017 is in volle gang! Zijn jullie alweer terug van vakantie en is de verveling thuis toegeslagen? Of staan jullie op het punt van vertrekken en ben je op zoek naar de laatste benodigdheden voor de kinderen? Wij hebben een top 10 met het allerleukste vakantiespeelgoed!

1. Fidget spinner
Dé rage van 2017: de figet spinner, ook wel handspinner genoemd. Dit artikel biedt uren vermaak en kan eigenlijk overal gebruikt worden: van achter in de auto tot weer terug thuis op de bank. De spinner is een aanrader voor jong & oud!

2. Zandbakspeelgoed
Een emmertje, schepjes en misschien zelfs wat vormpjes: zandbakspeelgoed doet het op diverse bestemmingen goed! Ook eenvoudige middelen op de vakantiebestemming kunnen gebruik worden om mee te spelen in het zand. Knip een fles open en haal de bodem er uit. Hier kun je de prachtigste zandtaartjes mee bakken!

3. (voet)bal
Met een bal kan je alle kanten op! Overgooien, lummeltje, voetballen… Er zijn razend veel buitenspelletjes te spelen met een bal!

4. Bootje
Een klein plastic bootje, een badeend of misschien zelfs wel een van de populaire opblaasbare bekerhouders in de vorm van bijvoorbeeld een flamingo. Met dit speelgoed kun je vele kanten op! In de zandbak, in het zwembad, in een teiltje of emmer of in een meertje!

5. Yahtzee
Dobbelstenen, een pen en een scoreblok: wie is er klaar voor een potje Yahtzee? Dit spel wordt op vele vakantiebestemmingen gespeeld! Tip: gebruik een theedoek als ondergrond, zodat de dobbelstenen niet zoveel lawaai maken. Een dienblad kan helpen zodat ze niet op de grond vallen.

6. Poppetjes
Een paar poppetjes van Duplo, Lego, een Barbie of een gewone pop. Poppetjes doen het altijd goed!

7. Jeu de boules
Weer een campingklassieker. Met wat lichtere, felgekleurde plastic ballen is dit spel ook prima met jongere kinderen te spelen.

8. Vakantieboek
Veel uitgeverijen en tijdschriften hebben in de zomer een speciale vakantie-uitgave met extra veel leesplezier, puzzels en spelletjes. Zo heb je een boek met daarin veel afwisseling!

9. Spel kaarten
Kaartspelletjes zijn er in vele varianten! Met een gewoon spel kaarten kun je de kinderen leren ‘pesten’ of patience spelen. Het spel Uno is bovendien ook zeer geschikt voor jonge kinderen!

10. Telefoon of iPad
Als uiterste mogelijkheid, als het al dagen slecht weer is, biedt een beeldscherm toch weer en uitkomst. Zet een kinderfilmpje op (neem een kinderkoptelefoon mee zodat je zelf niet mee hoeft te luisteren!) of installeer wat kindvriendelijke spelletjes.