Kampeerpret binnenshuis

Help! De Nederlandse zomer zit niet altijd mee. Na een heleboel mooie dagen kan het weer ineens omslaan. De kinderen zijn vrij en buiten regent het. Geen weer om buiten te spelen dus, maar de hele dag voor de televisie is ook geen goed idee. Wat je dan samen kunt doen? Binnen kamperen!

Wat? Ja, je leest het goed. Gezellig samen binnen kamperen! Hoe? Dat lees je hieronder.

Ruimte maken

Ja, het zal misschien een beetje een chaos worden, maar gezellig is het zeker. Kamperen kan in de woonkamer, maar ook op de (rommel) zolder. Zorg dat je wat ruimte hebt en zet breekbare dingen voor de zekerheid op een veilige plaats.

De tent

Hebben jullie een speeltent? Ideaal! Zet samen de tent op en inrichten maar! Geen tent? Of is de tent wat aan de kleine kant? Geen nood. Met een groot laken over de tafel kom je al een heel eind. Ook kunnen stoelen en misschien zelfs wel het wasrek prima dienst doen als ‘tentstokken’. Neem wat (oude) lakens of een tafelkleed en gebruik knijpers om het geheel te bevestigen en er een knusse omgeving van te maken.

Inrichten

Als de tent staat, is het tijd om deze in te richten! Verzamel plaiden, kussens en dekens. Bedek de grond met een groot kleed en maak het voor jezelf en de kinderen gemakkelijk met zachte kussens om op te zitten en liggen. Helemaal in de campingsfeer komen jullie als je de tent verlicht met een paar zaklampen.

En dan… tijd om te kamperen!

Maak het campinggevoel compleet met een picknick in de tent. Verzamel typische campingspelletjes, zoals yathzee of Uno en maak er een gezellige spelletjesmiddag van! Ook gezellig als de regen hard op de ramen buiten de tent tikt: voorlezen! En als iedereen moe is van het kamperen, dan kijken jullie toch samen gezellig een film op de tablet?