Kindvriendelijk kamperen in Noord-Holland

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk dat je kinderen het naar hun zin hebben. Kids blij, jij blij! Om jezelf en de kinderen een topvakantie te geven kan je een aantal voorbereidingen treffen.We geven je graag wat tips voor een fijne vakantie in Noord-Holland.

De accommodatie

Ga op zoek naar een vakantiepark met kindvriendelijke accommodaties. Deze accommodaties hebben vaak een kinderbedje, een kinderstoeltje en/of een box en bevinden zich vlakbij een speeltuintje. Zijn er geen kindvriendelijke accommodaties meer? Dan kan je vaak ook een kinderstoeltje bijboeken of een voorkeursplaats kiezen. Dan zoek je gewoon zelf een plekje vlakbij de speeltuin! Zo kan je vanuit je luie stoel de kids in de gaten houden.

Faciliteiten op de camping

Kinderen spelen graag, het liefst de hele dag. Om ze zich niet te laten vervelen tijdens het verblijf is het kiezen van een park met een leuk animatieprogramma verstandig. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld knutselen of wordt er een mini disco georganiseerd. En natuurlijk mag een zwembad niet ontbreken, voor de kleintjes en voor jezelf. Check voor de zekerheid even of er een kinderbad aanwezig is en of je zwembandjes kunt huren of zelf mee moet nemen.

Leuke uitjes in de omgeving

Niet alleen de het vakantiepark is belangrijk. Je wilt waarschijnlijk ook wel iets van de omgeving zien. Vinden je kinderen het leuk om een zandkasteel te bouwen, of vind je dat stiekem zelf gewoon erg leuk? Op het strand kun je natuurlijk ook lekker vliegeren en zijn er genoeg spelletjes die je samen met je kinderen kunt doen. Kijk daarom of er een strand in de buurt is zodat je niet te lang in de auto hoeft te zitten. De meeste stranden hebben wel een reddingsbrigade en toezicht, maar voor de zekerheid kan je dit nog even checken. Veiligheid gaat natuurlijk voor alles. Mocht het even geen strandweer zijn of je wil gewoon iets anders doen, dan zijn er in Noord-Holland genoeg leuke dagjes uit. Denk bijvoorbeeld aan Alkmaar, Amstelveen of Amsterdam.

Klik hier voor onze tips voor een dagje uit in Noord-Holland!