Is de camping kindvriendelijk?

Tijd om op te staan, de vakantie is begonnen! Aankleden, een boterham eten en de dag kan beginnen. ’s Ochtends lekker spelen met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en ‘s middags op pad met paps en mams om de omgeving te ontdekken. En bij thuiskomst wordt de barbecue aangestoken voor een paar heerlijke sateetjes.

Kindvriendelijke campings

Er zijn allerlei soorten campings waardoor een camping uitkiezen alleen maar moeilijker wordt. Ardoer heeft tal van kindvriendelijke campings voor een onvergetelijke vakantie. Maar waar let je dan allemaal op bij een kindvriendelijke camping? Is er een animatieteam aanwezig? Worden er speciale activiteiten georganiseerd? Hoe zit het met de faciliteiten? En wat kan je allemaal in de omgeving doen? En uiteraard worden ook de ouders niet vergeten. Lees snel verder!

Animatieteam

Een echte familiecamping is natuurlijk niet compleet zonder animatieteam. Alle kindvriendelijke campings van Ardoer bieden in het hoogseizoen een animatieprogramma. Een aantal campings heeft ook tijdens schoolvakanties, feestdagen en in het laagseizoen een animatieprogramma. De meeste campings bieden animatie voor kinderen tot 12 jaar, maar op sommige campings zijn er ook speciale activiteiten voor tieners! Deze campings bieden creatieve workshops, duiklessen of natuurtochten met een gids aan. Zo is er voor iedereen van alles te beleven op vakantie.

Faciliteiten

Voor de allerkleinste campinggasten is er vaak een peuter- of kleuterbadje aanwezig waar ze kunnen spetteren en spatteren onder toezicht van de ouders. Naast dit kleine badje ligt natuurlijk het zwembad met supersnelle glijbanen! Hier kunnen de kinderen een hele dag plezier beleven met vriendjes en vriendinnetjes terwijl jij lekker op een ligbedje ligt langs het zwembad of zelf een paar baantjes trekt in het zwembad. De meeste campings hebben ook diverse speeltuinen waar lekker in geklommen kan worden.

Naast al deze leuke elementen, hebben de kindvriendelijke campings ook nagedacht over andere faciliteiten. Zo beschikken deze campings over speciaal kindersanitair, kindertheater, speciale kindermenu’s en kinderboerderijen.

Omgeving

Niets is leuker om met het hele gezin er op uit te gaan! Na een dagje aan het zwembad is het hartstikke gezellig om de omgeving van de camping te gaan ontdekken. De campings van Ardoer liggen op een goede locatie waarbij de mogelijkheden om naar een pretpark, natuurgebied of stad te gaan eindeloos zijn! Maak een fietstocht over de Veluwe of een wandeling aan de kust met het hele gezin. Bezoek een museum in Groningen of beleef sprookjes de Efteling. In het hele land is er van alles te beleven en zal je je geen moment vervelen!